Wikipedia

Arama sonuçları

6 Haziran 2016 Pazartesi

Dünyanın en iyi çikolata üreten 5 ülkesi

Dünyanın en iyi çikolata üreten 5 ülkesi

Çikolatanın bilinen tarihi yaklaşık olarak 3 bin yıl gerilere dayanıyor. Kakao tohumlarının işlemden geçirilmesi ile elde edilen bu yiyecek, eski zamanlarda dinsel törenlerde ve şifa için kullanılmış. Diş ve kemik yapımızdan, beyinde nöron gelişimine kadar faydaları olan çikolatanın en iyi yapıldığı yer neresidir? İşte, dünyanın en iyi çikolatalarının üretildiği ülkeler ;

Belçika ; Belçika şu an dünyanın en iyi çikolata üreticisi olarak biliniyor. Belçika’da, yaklaşık 13 adet çikolata fabrikası, 16 adet çikolata müzesi ve 3000 adete yakın çikolata satan mağaza var. En iyi ve dünyaca bilinen çikolata markaları ; Godiva, Leonidas, Wittamer, Marcolini, Zaabar olarak bilinir.

belçika çikolatası

İsviçre ; Dünya’da ilk sütlü çikolata İsviçre’de üretilmiştir. Bu üretimi yapan fabrika Nestle’dir. İsviçre çikolatası ile bilinen bir ülkedir. üstelik yurt dışına yolladığı çikolata tüm dünyada satılmaktadır. İsviçre’nin en önemli markaları ;  Nestle, Toblerone, Lindt, Sprunglidir. Üstelik yolunuz İsviçre’ye düşerse  Lindt’in fabrikasını gezebilirsiniz.

İspanya ; 1780 yılında İspanyolların bulduğu çikolata üretim makineleri ile çikolata üretimi dünyaya nam salmıştır. Dünyanın en iyi çikolatalarını İspanya’da yiyebilirsiniz. 150 yıllık iki çikolata fabrikası olan Amatller ve Chocolate a la Taza markaları dünyaca tanınır.

Meksika ; Dünyada ilk çikolataları meksika yerlileri yapmıştır. Bugün Meksika Oaxaca, çikolatası ile en meşhur yerdir. Üstelik burası çok eski tarihlerde çikolata üretirmiş. Burada dünyanın en güzel çikolatasını yiyebilirsiniz. hala eski yöntemler ile üretilen bu çikolataların lezzeti çok güzeldir. Mayordomo, Gualaguetza ve La Soledad en iyi markalarıdır.

Fransa ; Fransa çikolatası ile meşhur bir ülkedir.  Özellikle Lyon’da bulunan Tain L’Hermitage dünyanın en meşhur çikolata markası olan Valrhona’yı üretmektedir. Aynı zamanda da dünyanın en iyi çikolata yapmayı öğreten kursudur.
fransa çikolatası



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder